COP28: МЖСПП на панел за Споделување на одржливоста преку оценка на перформансите на животната срединаНа покана и во организација на естонското Министерство за клима, во рамките на СОР 28, на 9-ти декември 2023г., д-р Теодора О.Грнчаровска учествуваше на панелот насловен “Глобален еколошки преглед - Споделување на одржливоста преку оценка на перформансите на животната средина”.


Во својот настап, Грнчаровска ја истакна важноста на податоците во формулирање на мудри политики за животната средина и климата, 


потенцирајќи ја потребата од оптимизирање на обврските за известување на сите засегнати страни преку воспоставување на адекватна регулаторна рамка и градење соодветни капацитети преку адаптација на образовните системи.

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close