Бесплатни онлајн часови за климатски промени на COP 27

Во текот на COP27, експертите ќе одржуваат бесплатни онлајн 45-минутни часови во живо, кои ќе опфатат различни теми поврзани со климатските промени.


На Конференцијата на Обединетите нации за климатски промени, COP 27, која оваа година ќе се одржи oд 6-18 ноември 2022 година во Шарм Ел Шеик, Египет, државите ќе се здружат заради преземање на заедничката акција за остварување на глобалните климатски цели зацртани со Парискиот договор за климатски промени и Рамковната конвенција на Обединетите нации за климатски промени (УНФЦЦЦ).

Земајќи ги предвид резултатите од минатогодишниот  COP 26 во Глазгов, се очекува на овогодинешната Конференција државите да демонстрираат дека се навлезени во нова фаза на имплементација, односно дека преземаат активности за борба против климатските промени на национално и локално ниво, соодветни на нивните климатските заложби доставени во форма на национални придонеси.

Во текот на COP27, експертите ќе одржуваат бесплатни онлајн 45-минутни часови во живо, кои ќе опфатат различни теми поврзани со климатските промени. Секој онлајн час ќе може да го следат најмногу 50 учесници, а ќе биде потребна претходна регистрација. Местата ќе се доделуваат по принципот прв дојден, прв услужен, а на следниот линк ќе може да се пријавите за присуство на онлајн час по сопствен избор: https://cutt.ly/hNzgNl1

{{"article.trending"|translate}}

{{"article.lastestPosts"|translate}}

{{'article.tags'|translate}}

{{'newsletter'|translate}}

Subscribe to our newsletter for good news, sent out every month.

{{"successful.subscription"| translate}}

{{subscriber.subscriber.email}}

{{"thank.you.for.subscription"|translate}}

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close