Светските лидерски повикуваат на акција против уништувањето на шумите и деградација на почвата

Република Северна Македонија е една од земјите што ја поддржуваат Декларацијата за шуми и користење на земјиштето


Настанот на COP26 - „Акција за шумите и користењето на земјиштето“ ги обедини владите, компаниите, финансиските играчи и другите влијателни личности во лобирање за спас на шумите и одржливо користење на земјиштето.

Преку Декларацијата за шуми и користење на земјиштето, повеќе од 100 лидери, одговорни за повеќе од 86% од светските шуми, се обврзаа на заедничко делување за да се запре загубата на шумите и деградацијата на земјиштето до 2030 година.

Повеќе


{{"article.trending"|translate}}

{{"article.lastestPosts"|translate}}

{{'article.tags'|translate}}

{{'newsletter'|translate}}

Subscribe to our newsletter for good news, sent out every month.

{{"successful.subscription"| translate}}

{{subscriber.subscriber.email}}

{{"thank.you.for.subscription"|translate}}

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close