Поврзани сектори со климатски промени – земјоделство/шумарство/сточарство

Целта на работилницата беше да обезбеди информации за релевантните засегнати страни и академската заедница за врските помеѓу секторите земјоделство/шумарство/сточарство и климатски промени


На 20.04.2021, се одржа четвртата обука на тема „ПОВРЗАНИ СЕКТОРИ со климатски промени – земјоделство/шумарство/сточарство“. Обуката е во рамки на CBIT проектот “Зајакнување на институционалните и технички капацитети за подобрување на транспарентноста за климатски промени во рамките на Договорот од Париз (CBIT проект)” на Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП), кој се спроведува во соработката со Програмата за развој на Обединетите нации (UNDP) и Глобалниот фонд за животна средина (GEF).Целта на работилницата беше да обезбеди информации за релевантните засегнати страни и академската заедница за врските помеѓу секторите земјоделство/шумарство/сточарство и климатски промени и потребата од неопходна акција во овие сектори и инвестиции во зелена ниско-јаглеродна економија во периодот после пандемијата.

На работилницата присуствуваа околу 40тина претставници од јавни/владини инстуции, претставници од МЗШВ, МЖСПП, УНДП, Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“, Факултетот за земјоделски науки и храна, општини во РСМ и претставници на здруженија на граѓански оганизации кои работат во областа на животната средина, шумарството и земјоделството, како и руралниот развој.Подолу може да ги најдете материјалите од обуката на оваа тема:
Видео снимките од обуката се достапни на следните линкови:

Дел 1

Дел 2

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close