Учество на приватниот сектор во спроведувањето на националните придонеси кон ублажувањето на климатски промени“На 25.05.2021, ЗОР Милиеуконтакт Македонија ја реализираше петтата обука на тема „Учество на приватниот сектор во спроведувањето на националните придонеси кон ублажувањето на климатски промени“. Обуката е во рамки на CBIT проектот “Зајакнување на институционалните и технички капацитети за подобрување на транспарентноста за климатски промени во рамките на Договорот од Париз (CBIT проект)” на Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП), кој се спроведува во соработката со Програмата за развој на Обединетите нации (UNDP) и Глобалниот фонд за животна средина (GEF).

На 25.05.2021, ЗОР Милиеуконтакт Македонија ја реализираше петтата обука на тема „Учество на приватниот сектор во спроведувањето на националните придонеси кон ублажувањето на климатски промени“. Обуката е во рамки на CBIT проектот “Зајакнување на институционалните и технички капацитети за подобрување на транспарентноста за климатски промени во рамките на Договорот од Париз (CBIT проект)” на Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП), кој се спроведува во соработката со Програмата за развој на Обединетите нации (UNDP) и Глобалниот фонд за животна средина (GEF).

Цел на обуката е да обезбеди информации за претставниците на локалните самоуправи и претставниците на приватниот сектор за националните придонеси кон ублажувањето на климатски промени и начинот на кој приватниот сектор би можел да помогне во нивното спроведување.

На работилницата присуствуваа околу 40тина претставници од јавни/владини инстуции, претставник од МЖСПП, претставници од локалните самоуправи кои работат во сектори за заштита на животната средина, како и преставници на бизнис секторот.

Агенда

Презентации:

Презентација за зајакнати утврдени национални придонеси

Презентација за влијанието на климатските промени врз малите бизниси

Презентација за ПВТ колектор

Презентација за соларни сушари


Целосната обука е достапна на овој линк

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close