Младите за климата - Зајакнување на македонските НДЦЗајакнување на македонските НДЦ бара напор и придонес од сите засегнати страни. Сепак, постои една група која е особено гласна кога станува збор за ублажување и прилагодување на климатските промени во земјата и регионот, а тоа се младите.


Зајакнување на македонските НДЦ бара напор и придонес од сите засегнати страни. Сепак, постои една група која е особено гласна кога станува збор за ублажување и прилагодување на климатските промени во земјата и регионот, а тоа се младите. Воспоставување на нови канали за комуникација и добивање на увид од младите во врска со климатските активности треба да ни помогне да напредуваме со неопходните промени.

За да го стори тоа, УНДП Северна Македонија е во процес на дизајнирање на гамифицирана платформа за консултации. Оваа интерактивна алатка треба да ни даде шанса не само да ги слушнеме суштинските гласови, туку и да споделуваме релевантни информации за НДЦ и тековниот процес за нивно подобрување.

Како дел од подготовките, УНДП Северна Македонија покани неколку водечки младински организации на почетна работилница дизајнирана за да го постави теренот за консултациите со НДЦ. Извештајот од работилницата можете да го пронајдете на линкот подолу.    

https://initiationworkshopreport/d/1eAyCNB_vlRYAY7KwTTXp5TJAzag26MhL/view

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close