Видео порака од Маневска: Мора да преземеме мерки за заштита од заканата на климатските промениВидео порака од Марија Маневска младински активист - Климата се менува, зошто не и ти? Младите подготвени за #КлиматскаАкција. Што може вие да преземете?

Марија Маневска е младински активист која се залага за промени во општеството и ги повикува и останатите млади луѓе да го прифатат предизвикот.

„Ја сакам природата и го сакам животинскиот свет. Благодарение на одредени институции се преземаат драстични мерки во борба со глобалното затоплување, но сметам дека и ние како поединци треба да преземеме наши индивидуални мерки за заштита. Тргнувајќи од самата себеси, одбирам да живеам во порурална средина која што е подалеку од градот од секојдневните обврски, најчесто користам производи кои што се домашно одгледани и чувам животни“ вели Маневска од Youth Aliance за klimatskipromeni.mk.

Марија упатува апел до сите луѓе, особено до младите, да преземат свои индивидуални мерки за заштита од една од најголемите закани за човештвото.

Младите подготвени за #КлиматскаАкција. Што може вие да преземете?

{{"article.trending"|translate}}

{{"article.lastestPosts"|translate}}

{{'article.tags'|translate}}

{{'newsletter'|translate}}

Subscribe to our newsletter for good news, sent out every month.

{{"successful.subscription"| translate}}

{{subscriber.subscriber.email}}

{{"thank.you.for.subscription"|translate}}

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close