Видео: Разговор со Андреа Колева - Добитничка на конкурсот Дизајнирај и инспирирајЗа нејзината инспирација за постер кој прикажува растопен корнет кој асоцира на глобалното затоплување и „топењето“ на Земјата и нејзината природа, како и загрозувањето на ретките видови на животни. Андреа порачува дека сака на креативен начин да ја пробуди свеста за неодговорноста кон животинскиот свет

Андреа Колева која е ученичка во гимназијата НОВА и доаѓа од Штип освои најмногу гласови на конкурсот Дизајнирај и инспирирај. 


За нејзината инспирација за постер кој прикажува растопен корнет кој асоцира на глобалното затоплување и „топењето“ на Земјата и нејзината природа, како и загрозувањето на ретките видови на животни. Андреа порачува дека сака на креативен начин да ја пробуди свеста за неодговорноста кон животинскиот свет. 

 Таа смета дека треба да се организираат повеќе настани вклучително и за младите за поголема едукација за проблемот со климатските промени и да се пренесат информации како истите да се спречат. На тој начин смета дека луѓето може да се променат. 

Ние и благодариме за одличниот постер со моќна порака кој забележа огромен одзив претежно кај младите луѓе, а ние ќе продолжиме да ве информираме и едуцираме, за заедно да преземеме што поголем број на #КлиматскиАкции и да наоѓаме соодветни решенија. 

 Конкурсот Дизајнирај и инспирирај е во организација на klimatskipromeni.mk поддржан од УНДП, Министерството за животна средина и просторно планирање и Глобалниот еколошки фонд (ГЕФ).

{{"article.trending"|translate}}

{{"article.lastestPosts"|translate}}

{{'article.tags'|translate}}

{{'newsletter'|translate}}

Subscribe to our newsletter for good news, sent out every month.

{{"successful.subscription"| translate}}

{{subscriber.subscriber.email}}

{{"thank.you.for.subscription"|translate}}

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close