6 #КлиматскиАкции кои младите можат да ги преземат веднашМладите сакаат и можат да преземат #КлиматскаАкција

Младите според истражувањето од 2019 година на klimatskipromeni.mk сметаат дека климатските промени се меѓу најголемите општествени проблеми со кои се соочуваме, но добар дел од нив иако се подготвени да преземат #КлиматскаАкција, сепак не се целосно информирани што може да преземат.

Затоа ви претставуваме кратка листа на едноставни, но значајни акции кои може веднаш да ги преземете и да бидете дел од кампањата „Климата се менува, зошто не и ти“, како и да имаат проактивна улога во заедницата, однесувајќи се одговорно кон себе, но и кон околината. 

1. Користете шише со вода и чаша за кафе за повеќекратна употреба.
2. Исушете ја косата и облеката без електричен уред.
3. Туширајте се кратко, штедете вода.
4. Рециклирајте хартија, пластика, стакло и алуминиум.
5. Понесете своја торба кога купувате.
6. Зборувајте гласно за климатските промени!

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close