Подари ѝ #КлиматскаАкција на својата планетаЗа нас Денот на планетата Земја е многу повеќе од еден ден, а наша цел е #КлиматскаАкција да стане практикувано секојдневно однесување

Ја одбележуваме 50 годишнината од воспоставувањето на 22 април како меѓународен ден на планетата Земја. Подари ѝ #КлиматскаАкција на својата планета.

За нас Денот на планетата Земја е многу повеќе од еден ден, а наша цел е #КлиматскаАкција да стане практикувано секојдневно однесување.

Во специфични услови на пандемија, ограничени можности за движење и дигитализација на сите активности, посети ја националната комуникациска платформа klimatskipromeni.mk  изработена во партнерство на МЖСПП и УНДП (проекти поврзани со климатски промени) за да се информираш за бројните климатски акции што ги преземаат поединци, домаќинства, бизнис заедницата, граѓанските здруженија, младите, но во исто време и да ги внесеш сопствените климатски акции.

Покажи амбиција и волја за надминување на климатската криза, а воедно преку конкретни примери развивај ја креативноста, иновативноста и охрабри се за искористување на огромните можности за движење кон и создавање на иднина со нула јаглероден отпечаток.

{{"article.trending"|translate}}

{{"article.lastestPosts"|translate}}

{{'article.tags'|translate}}

{{'newsletter'|translate}}

Subscribe to our newsletter for good news, sent out every month.

{{"successful.subscription"| translate}}

{{subscriber.subscriber.email}}

{{"thank.you.for.subscription"|translate}}

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close