Учествувајте на онлајн младинската работилница за важноста на водата како ресурс

08.04.2020г.


Искористете го времето додека сте дома и едицирајте се за водата како ресурс и пристапот до чиста вода како човеково права


(08.04.2020г.) Денес се одржува онлајн младинска работилница за управување со водите и пристапот до чиста вода на која може да научите нешто ново, да дознаете важни информации и дададе сопствен придонес. 

Целта на оваа работилница во организација на проектот Water4Changes е едукација на младите членови на општеството за важноста на чистата вода и нејзиното влијание врз човековото здравје, биодиверзитетот, животната средина и човековите права. Со кратки и интересни предавања, ќе на младите генерации ќе им се долови зошто треба да водат посебна грижа за водата како ресурс.

Линк за пристап: https://us04web.zoom.us/j/172292949

MEETING PASSWORD : 789815


Предавачи:

15:00- 15:15ч.

Кирил Пржо Арсовски - Homo sapiens, професор по биологија и главен уредник на ДОМА (doma.edu.mk).

Наслов: "Еколошкото значењето на водните станишта во ерата на климатските промени."


15:15-15:30ч.

Олгица Рибар- Дипломиран доктор по медицина. Вљубеник во природата и уметноста.

Наслов: " Водата и санитацијата и нивната улога во зачувување на човековото здравје и борба против Covid19."


15:30-15:45ч.

Евгенија Крстевска- Планинарка, адвокатка и граѓански активист.

" Зошто секој од нас има право на вода и санитација како основно човеково право? "


15:45-16:00 ч. Дискусија


{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close