ХИБРИДНО ВОЗИЛО КАКО КЛИМАТСКА АКЦИЈА

  • {{"article.by"|translate}} Лазар
  • {{"article.posted"|translate}} 05-03-2020

ХИБРИДНО ВОЗИЛО КАКО КЛИМАТСКА АКЦИЈАОдлуката да се замени бензиското возило со хибрид, донесена пред четири години, се покажа повеќе од исправна. Покрај поволностите од удобност и конфор, во градски услови на возење бензинецот имаше висока потрошувачка на гориво, што надминуваше 10 l. По замената, хибридот од истата класа на удобност и конфор, со користењето на двата мотори, постигнува намалена потрошувачка на гориво од околу 5 l/100 km во урбана средина. Со вклучување на ECO mode потрошувачката на гориво се намалува на околу 3 l/100 km, додека при избор само на електричен погон со EV mode, за брзини до 50 km/h, нема потрошувачка на гориво, а со тоа ниту грам емисии на штетни гасови. Хибридното возило, кое сега го користиме како семеен автомобил, е исклучително поволна поединечна климатска акција. Со комбинираното користење на двата мотори, бензиски и електричен, има ниска емисија на штетни гасови, од околу 90 g/km, што представува индивидуален придонес кон општествените заложби за намалување на штетните гасови во борбата со климатските промени.

Лазар

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close