Се подготвува закон и стратегија за климатска акција / Трет состанок на управувачкиот комитетУправувачкиот комитет на ИПА Проектот „Подготовка на долгорочна стратегија и закон за климатска акција“ одржа трет состанок, на кој беа презентирани реализираните активности и изготвените извештаи во досегашната фаза на спроведување на проектот.

На состанокот се дискутираше за подготвената структура на нацрт законот за климатска акција, за концептот и содржината на долгорочната стратегија за климатска акција, како и натамошните чекори и рокови за реализација на планираните активности.

На состанокот учествуваше и министерот Нуредини, кој ја истакна заложбата на Министерството за животна средина и просторно планирање и Владата на РСМ за третирање на прашањето на климатските промени и потребата од подготовка и донесување на функционален и применлив закон за климатска акција.
 


{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close