Видео: Како се вели „Климатски промени“ на вашиот мајчин јазик?Како се вели „Климатски промени“ на вашиот мајчин јазик, прашува Рамковната конвенција на Обединетите нации за климатски промени

Facebook страната на Обединети нации за климатски промени го одбележува светскиот ден на мајчиниот јазик и ги повика сите да напишат како се вели „Климатски промени“ на нивниот мајчин јазик.


На овој начин се прави напор на глобално ниво да се постави прашањето за справување со климатската криза, но и што повеќе луѓе да се вклучат во преземање на #КлиматскаАкција. 

Климата се менува, зошто не и ти?

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close