#No Meat #Без Месо

#No Meat #Без МесоРешив комплетно да исфрлам месо од мојата исхрана откако прочитав дека површината која се користи за одгледување на животни е 2 пати поголема од Јужна Америка. Уништувањето на шумите за да се одгледува добиток заедно со емисиите на метан од употребата на ѓубрива создава исто толку емисии на стакленички гасови како и сите автомобили, камиони и авиони во светот.Практиките за одгледување месо ризикуваат масовно истребување на други животни, како и значително загадување на потоците, реките и на крајот на океанот. Притоа за да се произведе еднo говедско месо е потребно 1.799 литри вода, едно парче свинско месо 576 литри вода. Како споредба, за производство на соја е потребно 216 литри вода, додека за пченка 108 литри. Големата потрошувачка на вода за производство на говедско,свинско и друго месо упатува и на голема употреба на природните ресурси на вода. Па дечки што чекате, барем ова е една поздрава акција што секој од Вас може да ја направи! https://www.theguardian.com/environment/2018/dec/21/lifestyle-change-eat-less-meat-climate-change

Зерина Рамиќевиќ

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close