Замена на печка на дрва и панели со инвертер

Замена на печка на дрва и панели со инвертерЗамена на системот за греење во домот со поефикасни и поеколошки методи

Живеењето во куќа подразбира големи сметки за загревање на просторот, како и високи трошоци за купувања на дрва за огрев, потоа нивен транспорт, сечење и обработка. По долги години решивме во нашиот дом да ја напуштиме печката на дрва и да одбереме систем на греење кој ќе биде поефикасен. Најпрво купивме панели за греење кои иако се евтини се покажаа како многу енергетски неефикасни па така и првата година во текот на зимските месеци имавме драстично повисоки сметки за струја. Затоа сега набавивме инвертер клима системи кои одлично го затоплуваат домот, се енергетски ефикасни и сметките за струја веќе ни се за 30% пониски во споредба со претходната грејна сезона. Дополнително планираме од сопствени средства да инвестираме и во подобрување на изолацијата на куќата и замена на дотраените и стари прозорци со нови. Со минимална почетна инвестиција од околу 50.000 денари во замена на печката на дрва и панелите сметам дека направивме правилен избор, помалку влијаеме на емисијата на јаглероден диоксид и загадувањето на воздухот, па затоа ваква акција им препорачуваме на сите домаќинства кои немаат пристап до централно градско греење. 

Христијан Станоевиќ

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close