ИЗОЛАЦИЈА И ТОПЛИНСКА ПУМПА ЗА ТОПЛИ ЗИМИ И ЛАДНИ ЛЕТА

ИЗОЛАЦИЈА И ТОПЛИНСКА ПУМПА ЗА ТОПЛИ ЗИМИ И ЛАДНИ ЛЕТАЗа да трошиме малку енергија за грење и ладење добро ги изолиравме ѕидовите и кровот и инсталиравме топлинкс пумпа. Со соларниот колектор на кровот добиваме топла вода од обновливата сончева енергија.

Ние сме две сестри, Софија и Ева, од населбата Козле. Овде се доселивме пред четири години кога нашите родители ја надоградија семејната куќа на баба и дедо. Нашите родители одлучија да ги следиме трендовите и да користиме што помалку енергија за греење и ладење. Затоа кога го градевме домот потрошивме повеќе пари за да добро ги изолираме ѕидовите и кровот. Инсталиравме и топлинска пумпа која чини поскапо, но троши многу малку енергија за да ги затопли или излади нашите простории. Исто така, на кровот инсталиравме и соларен колектор кој чистата сончева енергија ја претвара во топлинска, па сега имаме изобилство на топла вода во секое време. Така, во зима учиме во топли простории и во лето читаме книги во пријатен амбиет, а сметките за струја се многу мали.

Инвестицијата во енергетска ефикасност и чиста енергија вреди!

Софија и Ева Марковски

Софија Марковска, VIIв одд., ООУ „Владо Тасевски“ – Скопје Ева Марковска, IIIг одд., ООУ „Владо Тасевски“ – Скопје

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close