Долгорочна стратегија и Закон

за климатска акција


Долгорочна стратегија и закон за климатска акција

Справувањето со предизвиците на климатските промени бара иновативни пристапи кон интегрирано планирање, регулирање и спроведување политики.

Проектот „Подготовка на долгорочна стратегија и закон за климатска акција“ e финансиран од Европската Унија и спроведуван од конзорциум, воден од GFA Consulting Group. Проектот ја поддржува Република Северна Македонија во напорите да биде правно и инститицуонално подготвена за намалување на емисијата на стакленички гасови, согласно меѓународните обврски. Покрај тоа, проектот помага во националните напори за прилагодување кон климатските промени преку вклучување на климатската политика во секторите. Проектот ја поддржува земјата со подготовка на долгорочна стратегија за просперитетна и одржлива економија со ниска емисија на јаглерод диоксид.
Долгорочна стратегија за климатска акција со Акциски план

Извршно резиме
Повеќе информации

.

{{"article.trending"|translate}}

{{"article.lastestPosts"|translate}}

{{'article.tags'|translate}}

{{'newsletter'|translate}}

Subscribe to our newsletter for good news, sent out every month.

{{"successful.subscription"| translate}}

{{subscriber.subscriber.email}}

{{"thank.you.for.subscription"|translate}}

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close