Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини, член од владината делегација на Самитот на ООН за климатска акција

74-то Заседание на Генералното собрание на ООН


(23.09.2019 г.) Денес, во седиштето на ООН во Њујорк, започна 74-тото Генерално собрание на Обединетите Нации со Самитот за климатска акција, на кој учествуваат владини делегации од 193 земји членки на ОН, вклучително и владина делегација на Република Северна Македонија предводена од претседателот на Владата.

(23.09.2019 г.) Денес, во седиштето на ООН во Њујорк, започна 74-тото Генерално собрание на Обединетите Нации со Самитот за климатска акција, на кој учествуваат владини делегации од 193 земји членки на ОН, вклучително и владина делегација на Република Северна Македонија предводена од претседателот на Владата.

Министерството за животна средина и просторно планирање, претставувана од министерот за животна средина, Насер Нуредини, како одговорен орган на државната управа надлежен за предлагање на политиките за намалени климатски пормени, активно учествуваше во подготовките за Самитот, предлагајќи ја  засилената заложба за намалени климатски промени која се достави на барање на генералниот секретар на ООН, Антонио Гутереш.

Наша задача е да продолжиме со интегрирање на заложбите за намалени климатски пормени со останатите цели за одржливиот развој, обезбедувајќи пониско јаглероден раст и развој и можност за создавање на ‘зелени’ работни места.

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close