Климатски финансии - Можности за финансирање на климатски акцииНа 21.06.2021, се одржа уште еден тренинг за јакнење на националните капацитети за климатски промени „Климатски финансии - Можности за финансирање на климатски акции“. Обуката е во рамки на CBIT проектот “Зајакнување на институционалните и технички капацитети за подобрување на транспарентноста за климатски промени во рамките на Договорот од Париз (CBIT проект)” на Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП), кој се спроведува во соработката со Програмата за развој на Обединетите нации (UNDP) и Глобалниот фонд за животна средина (GEF).


На 21.06.2021, се одржа уште еден тренинг за јакнење на националните капацитети за климатски промени „Климатски финансии - Можности за финансирање на климатски акции“. Обуката е во рамки на CBIT проектот “Зајакнување на институционалните и технички капацитети за подобрување на транспарентноста за климатски промени во рамките на Договорот од Париз (CBIT проект)” на Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП), кој се спроведува во соработката со Програмата за развој на Обединетите нации (UNDP) и Глобалниот фонд за животна средина (GEF).

Целта на работилницата е да обезбеди информации за претставниците на приватниот сектор за тоа што претставува концептот климатски финансии и како да се обезбедат средства за амбициозните климатски акции кои Владата на Република Северна Македонија ги усвои неодамна.

На работилницата присуствуваа околу 70тина претставници од локалните самоуправи кои работат во одделение за животна средина, здруженија на граѓански оганизации кои работат во областа на животната средина, приватен сектор, ДЗС, владини агенции, министерства и др.
Подолу може да ги најдете материјалите од обуката на оваа тема:

Агенда на настанот

Финансирање на климатските промени

КЛИМАТСКИ ФИНАНСИИ ВО БУЏЕТИТЕ НА ДРЖАВАТА И НА ОПШТИНИТЕ

Можности за финансирање на климатски акции

Придобивките од преминот кон циркуларна економија

Еко кредити

Данок на јаглерод во МакедонијаВидео снимките од обуката се достапни на следните линкови:

Дел 1

Дел 2

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close