Одржана е првата обука ''Адаптација на климатските промени''На 10.02.2021, ЗОР Милиеуконтакт Македонија ја организираше првата обука на тема „Адаптација на климатските промени“.

На 10.02.2021, ЗОР Милиеуконтакт Македонија ја организираше првата обука на тема „Адаптација на климатските промени“. Оваа обука е прва во низата на обуки кои се реализираат во рамки на CBIT проектот “Зајакнување на институционалните и технички капацитети за подобрување на транспарентноста за климатски промени во рамките на Договорот од Париз (CBIT проект)” на Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП), кој се спроведува во соработката со Програмата за развој на Обединетите нации (UNDP) и Глобалниот фонд за животна средина (GEF).

Целта на работилницата беше да се зајакнат комуникациските вештини на учесниците, поврзани со проценка на влијанијата, спроведување анализа на ранливост и подготовка на известување за адаптацијата на климатските промени.

На работилницата присуствуваа околу 50тина претставници од јавните инстуции, претставници од МЖСПП, УНДП, МАНУ, ГЕФ, општини во РСМ и претставници на здруженија на граѓански оганизации кои работат во областа на животната средина.Подолу може да ги најдете материјалите од обуката на оваа тема:

Агенда на настанот

Адаптација кон климатските промени

КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ АДАПТАЦИЈА (Прилагодување)

Планирање за адаптација на климатските промени - Краток преглед на националната перспектива на адаптација
Видео снимката од обуката е достапна на овој линк.

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close