Адресирање на потребите за градење капацитети за климатски промениПотребите за градење на капацитети за климатски промени се адресирани во процесите за известување на Рамковната конвенција на Обединети нации за климатски промени (UNFCCC) и Европската Унија (EU), на чија основа се креирани извештаи кои можете да ги прочитате од документите подолу:

Извештај за потребните административни капацитети за климатски промени (Англиска верзија) 

Проценка на административните капацитети (Англиска верзија)

(Англиска верзија) Потреби за градење капацитети и обуки за транспарентност за мониторинг, репортинг и верификација за климатски промени на индивидуално ниво​ 

(Англиска верзија) Проценка на капацитети за информативни услуги поврзани со климатски промени во Република Северна Македонија

Годишен тренинг план за транспарентност во климатските политики за 2020

Годишен тренинг план за транспарентност во климатските политики за 2021

Практичари за македонската мрежа за климатска транспарентност

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close