Селектирај отпад!

  • {{"article.by"|translate}} Даниел
  • {{"article.posted"|translate}} 11-02-2020

Селектирај отпад!Во нашето домаќинство ние редовно ја одвојуваме пластиката од останатиот отпад. Истата ја складираме во посебни кеси и тие ги одлагаме одвоено од останатиот отпад. На тој начин придонесуваме за намалување на пластика во отпадот и нејзино рециклирање. Со тоа се зголемуваат суровините за рециклирање, а се намалува потребата од производство на нова пластика. Истото може слободно да се применува и со стаклениот отпад, иако тој се создава во помали количини. Во последниот период може да се забележи дека и дел од соседите го прават истото. Тоа значи дека свеста постепено се развива, а би било супер ако и останатите го прават тоа.

Даниел

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close