ЕКО восочни обвивки: замена за пластични и алуминиумски материјали за пакување храна

ЕКО восочни обвивки: замена за пластични и алуминиумски материјали за пакување хранаЕКО амбалажа од 100% памук и прирорен пчелин восок.

Преку создавање навики за одржлива и одговорна потрошувачка, секој поединец може директно на придонесе за спроведувањето на Договорот од Париз за климатски промени.

Мотивирана да внесам промени во секојдневниот начин на живот и да го намалам отпадот, ги пронајдов ЕКО восочните обвивки. Ги користам дома и на работа. Совршени се за чување овошје, зеленчук, растенија, леб а може да се искористат и за пренесување храна или други предмети. Заради антибактериските својства на обвивката, овошјето и зеленчукот подолго траат и ја задржуваат свежината подолго време а по губење на функцијата, може да се компостираат. Едноставен и евтин начин како секој од нас може да ја намали употребата на пластични кеси, кујнска фолија и слично. Reduce, reuse, recycle :) 


Петранка Бончева

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close